Om Åsunden

Om Åsunden

Kärra Gård ligger med milsvid sjöutsikt mitt i en historisk kulturbygd med omväxlande skog och jordbruksmark. I Kärra tar vi emot våra gäster i 1700-talsmiljö i hus med god standard. Husen är utrustade för självhushåll.

Förutom fiske finns här rika svamp- och bärmarker samt fantastiska badmöjligheter vid solvarma klippor i avskildhet. Njut av solnedgången vid bryggan eller ta motor eller segelbåt ut till någon av de egna öarna i sjön Åsunden.

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och Kolmårdens djurpark vid Norrköping ligger på lämpligt avstånd för dagsutflykter.

Gården Kärra ligger belägen på en halvö på sjön Åsundens östra sida. Till gården hör strandnära mark och öar med fantastiska möjligheter till segling, fiske samt sol och bad i enskildhet på öarna eller på den för våra gäster egna badplatsen med båtbrygga, grillplats och underbar kvällssol. På gården bedriver vi också  skogsbruk och jordbruk med får i ekologisk produktion.  Våra gäster bor i huvudbyggnaden som innehåller två bostäder som kan hyras separat eller tillsammans. Till huset hör en stor trädgård med trädgårdsmöbler och grillplatser som gästerna disponerar.